lördag 19 juli 2008

Fredag i Benicassim


Babyshambles spelade medan det fortfarande var ljust och spelningen hettade inte till förrän Pete tog av sig gitarren och bandet punkade till sig. Jag älskar den utdragna och lugnt flytande Down in Albion, men det kändes ändå mer spännande när Fuck forever och fartiga låtar drog igång publiken.


På stora scenen följdes de sedan av rockrävarna i New York Dolls. David Johansen försökte nätt och jämnt att entusiasmera, utan att lyckas speciellt bra, men Pete Doherty som stod bredvid mig i sin fina hatt diggade rejält till några gamla låtar.


Lite senare höll Hot Chip på att spränga festivalens största tält. Publiken dansade frenetiskt hela tiden till bandets organiska dansmusik, svettigare än så blir det nog inte. Fantastisk spelning och allmän lycka i luften.


Pete hamnade sedan på backstageområdet där han pussade barn och lät sig fotograferas tillsammans med fans och annat löst folk.



Sedan blev kvällen sen bland vodka/cola, paella och mojitos. Shuttle-bussen gjorde dock sitt jobb framåt 02.00-blecket. Idag är en stooor dag med allt ifrån The Ting Tings till José Gonzaléz, Raconteurs till The Kills och Tricky till Gnarls Barkley.

Inga kommentarer: