måndag 22 oktober 2007

Lördag kväll i Reykjavik!

Vi satt först och softade på Hressó där Solid Gold riggade upp och började spela precis när jag gick till Konstmuséet för att intervjua Hafdis Huld. Under färgsprakande tavlor satt jag och försökte hänga med i hennes fullständigt sprudlande flöde – den tjejen lever verkligen i 180 knyck! Artikeln kommer i Groove #9 i november. Hon avslutade sin spelning med Madonnas Material Girl. Kompbandet består av synt, akustisk gitarr och banjo. Men största tillgången är hennes starka röst.
Sedan sögs vi in på Gaukarinn där partyt redan var i full gång. Och värre blev det när brasilianska trion Bonde do Role vevade igång sin skrik- och gitarrsolofyllda dansmusik. Ja, jag gillar dem. De levererar det man vill ha på lördagkvällen.
Avslutningen bestod sedan av festivalens headliners !!!. De var underhållande och sådärskönt vitsvängiga och jag flabbar faktiskt lite åt sångarens överdrivna plutande och poserande. Ingen klockren avslutning men klart godkänd säckåtknytare. Får se omvi återkommer och dricker mer dyr björ nästa år.

Inga kommentarer: