söndag 31 maj 2009

Växjö Rockfestival = Dinosaurernas högborg

Sitter just nu på Hässleholms station och svettas i värmen efter att Helsingborgståget kört ifrån mig. Spenderade gårdagen på Växjö Rockfestival som mest kändes som en mer än lovligt avslagen stadsfestival. Jag vet ännu inga publiksiffror, men det kändes som om det sällan var mer än halvfullt framför scenerna. Det stora undantaget var väl Simple Minds, som var hela festivalens stora dragplåster och som slutligen lyckade ingjuta lite festivalstämning på området.

Min snabbanalys är väl att man inför nästa år måste bestämma sig för vilken publik och vilken sorts artister man egentligen vill ha. De grånade 60-plusare som är här för att sittandes klappa med i The Animals nostalgi-umpa-bumpa gör sig inte särskilt bra på en stående RIKTIG rock-konsert. Och de fans som vallfärdat till Växjö för att se Simple Minds dyker inte upp förrän strax innan spelningen för att det helt enkelt inte finns nåt intresse för resten av utbudet.

Nästa år måste man nå ut bättre med marknadsföringen, hitta sin målgrupp och dra ner på antalet halvdassiga coverband till förmån för en eller ett par heta akter. En eloge till Simple Minds och Pugh Rogefeldt dock för att ni visade att rock'n'roll inte har nånting med åldern att göra!

Peace...

Inga kommentarer: