fredag 22 februari 2008

by:Larms första kväll – en succé!

Utekvällen började på ruffa klubben Blå där Wildbirds & Peacedrums inte lyckades entusiasmera varken mig eller den avvaktande publiken med sin musikhögskolekonstiga musik. Stella Mwangi och DJ Harriet kändes också som en gäspning, och Lykke Li försökte också utan att nå ända fram i en knökfull lokal, så vi gick till en bar för att softa. Det visade sig att lokale gitarrplågaren och intensivt sjungande gutten Kenneth Ishak störde vår ro där vi försökte njuta av en billig (60 SEK) Ringnes.



Så vi vände tillbaka till Fabrikken där trion Looptroop Rockers röjde rejält och fick hjälp av Jason den lille – grymt!




Skönt att de är tillbaka med nytt material snart. Embee kompade fläckfritt bakom Promoe och Supreme, även på sina plasttrummor. En snabb promenad senare hittade vi oss själva i grottlokalen The Villa. Där spanns det dansmusik på 1200:orna av ingen mindre än DJ Hele Fittan. Redaktör-Johan försökte fråga den kvinnliga bartendern vem som DJ:ade för att få henne att säga detta roliga namn, men hon berättade hellre om vem som skulle köra i morgon kväll och nästa vecka. Johan gav sig inte och fick henne till slut att säga "Nu är det DJ Hele Fittan som spelar". Då skrockade vi i bästa Beavis och Butt-head-stil och beställde in tequila.



Efter en snabb sejour i VG-tältet vid 01.00-tiden gnällde jag över att jag inte ätit middag ännu men istället för att åtgärda detta bestämde vi oss för att ta hissen upp i sosseskrapan på Youngstorget. Diskjokke med band körde funkig musik, men utsikten över hela stan från den blåsiga uteplatsen var nog behållningen där. Det och alla trevliga människor. För Oslo är just trevligt.





På vägen hem hann vi dessutom slinka in på Oslos bästa rockbar, Mono, där barjockeyn skrev ner på en lapp vilken den grymma låten han spelade var: Precious Mountain med Quickspace.



Jag och finska Leena som vi träffat rockade till den medan Johan bara ville gå till innegården där alla rökare satt och stank ner luften – fastän han inte röker själv! Kanske beror det på Gammeldansken vi drack. Allt som allt som tydligt framgår – en riktig kanonkväll!

Inga kommentarer: