fredag 29 juni 2007

Torsdag

Kvällen inleddes med en avslappnad konsert med bröderna Plura och Carla Jonsson. Två äldre män, två akustiska gitarrer. De spelade mest låtar från Svart Blogg. Den episka Fulla för kärlekens skull, som de spelade som nummer två, tappade mycket när den framfördes så här avskalad (ligger mycket i arrangemanget som gör den klockren annars). Mot slutet när de hade spelat igång sig kom alkislåten Inget bra för mig själv, som lite av en signal till festivalbesökarna.

Lite senare spelade Shout out louds. Jag har ingenting att anmärka på den pigga showen, men deras Cure-pop saknar egen identitet var att vara riktigt intressant.

I eftermiddags var Kristian Antilla och spelade en del av sina mest sockradelåtar i vårt tält. En av alla flickorna som samlats fick agera mikrofonstativ, sen var signeringen med lokala stoltheterna Mando Diao oerhört populärt. Det som slog mig var hur tuffa flickorna (99 % var av det könet) när det gällde hur bandet skrev på armar, skor, volleybollar med mera. Gustaf fick två fina målningar.

Vid halv nio kommer Timo Räisänen och spelar ett par låtar i Groovetältet.

Inga kommentarer: